DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Idioms & Phrases – WB Primary TET Practice set -2

Spread the love
English Idioms & Phrases - WB Primary TET Practice set -2
English Idioms & Phrases – WB Primary TET Practice set -2

English Idioms & Phrases – WB Primary TET Practice set -2

1. To bite one’s lips

A. To be angry

B. To feel sorry

C. To have doubt

D. To laugh at others

Ans.  A. To be angry

2. Something up one’s sleeve

A. A grand idea

B. A secret plan

C. A profitable plan

D. Something important

Ans.  B. A secret plan

3. Castles in 1 air

A. Romantic designs

B. Perfect plans

C. Ideal projects

D. Visionary projects

Ans.  D. Visionary projects

4. To set the people by ears

A. To box the people

B. To insult and disgrace the people

C. To punish heavily

D. To excite people to a quarrel

Ans.  D. To excite people to a quarrel

5. Hobson’s choice

A. Feeling of insecurity

B. Accept or leave the offer

C. Feeling of strength

D. Excellent choice

Ans.  B. Accept or leave the offer

6.when the police came, the thieves took to their heels

A. Were taken by surprise

B. Took to flight

C. Took shelter in a tall building

D. Unconditionally surrendered

Ans.  B. Took to flight

7. It is a matter of gratification for me that he has turned a new leaf

A. Begun a different mode of life

B. Started using his intelligence

C. Proved to be a worthy person on his job

D. Accepted the new job that was offered to him

Ans.  A. Begun a different mode of life

8. He works by fits and starts

A. Consistently

B. Irregularly

C. In high spirits

D. Enthusiastically

Ans.  B. Irregularly

9. To fight to the bitter end

A. To fight with poison tipped arrows

B. To fight to the last point of enemy position

C. To die fighting

D. To carry on a contest regardless of consequences

Ans.  D. To carry on a contest regardless of consequences

10. Hush money

A. Money overdue

B. Easy money

C. Money earned by wrong means

D. Bribe paid to secure silence

Ans.  D. Bribe paid to secure silence

11. The boy turned a deaf ear to the pleadings of all his well…….Wishers

A. Listened carefully

B. Was deadly opposed

C. Posed indifference

D. Did not pay any attention

Ans.  D. Did not pay any attention

12. The doctor says the patient has turned the corner

A. Completely recovered

B. Become worse

C. Passed the crisis

D. Died

And.  C. Passed the crisis

13. To keep the wolf away from the door

A. To keep away from extreme poverty

B. To keep off an unwanted and undesirable person

C. To keep alive

D. To hold the difficulties and dangers in check

Ans.  A. To keep away from extreme poverty

14. The meeting ended in fiasco

A. Succeeded

B. In confusion

C. In complete failure

D. In acrimonious

Ans.  C. In complete failure

15. To  accept the Gauntlet

A. To accept defeat

B. To accept a challenge

C. To suffer humiliation

D. To accept an honour

Ans.  B. To accept a challenge

16. To make the grade 

A. To fail in a task

B. To get good marks in an examination

C. To come out successful

D. To make good one’s previous loss

Ans.  C. To come out successful

17. This place affords a Bird’s eye view of the green valley below

A. Beautiful view

B. General view

C. Narrow view

D. Ugly view

Ans.  B. General view

18. To read between the lines

A. To concentrate

B. To read carefully

C. To suspect

D. To grasp the hidden meaning

Ans. D. To grasp the hidden meaning

19. Those persons who are ready to sail close to the wind can be successful in life

A. To take risk

B. To manage the situation

C. To work hard

D. To be regular

Ans.  A. To take risk

20. A Storm  in a teacup

A. Unexpected even

B. A danger signal

C. Much excitement over something trivial

D. A great noise

Ans.  C. Much excitement over something trivial

21. To take umbrage

A. To feel depressed

B. To be offended

C. To be satisfied

D. To be pleased

Ans.  B. To be offended

22. He is a plain, simple and sincere man. He will always call a spade a spade

A. Say something to be taken seriously

B. Desist from making controversial statement

C. Find meaning or purpose in your action

D. Be outspoken in language

Ans.  D. Be outspoken in language

23. At a party, he is always in high spirits

A. Talkative

B. Cheerful

C. Drunk

D. Uncontrollable

Ans.  B. Cheerful

24. Harassed by repited acts of injustice, he decided to put his foot down

A. Resign

B. Not to yield

C. Withdraw

D. Accept the proposal unconditionally

Ans.  B. Not to yield

25. To draw a bead upon

A. To make prayers

B. To cause hindrance in work

C. To count the benefits

D. To take aim at

Ans.  D. To take aim at

26. To beggars’ description

A. A poor statement

B. To describe things without care

C. Beyond one’s power to describe adequately

D. None of these

Ans.  C. Beyond one’s power to describe adequately

27. To all intents and purposes he is a good man

A. Finally

B. Practically

C. Above all

D. In practice

Ans.  B. Practically

28. It is difficult to keep a level head in these days of mounting prices

A. Remain cool and composed

B. Eke out existence

C. Make both ends meet

D. Maintain standard of living

Ans. A. Remain cool and composed

29. He is temporarily in charge of the company and is trying to feather his nest

A. Raise the image of the company

B. Bring order and discipline in the company

C. Act for his own future benefits

D. Practice his own brand of management philosophy

Ans. C. Act for his own future benefits

30. To disabuse one’s mind

A. To conceal something

B. To remove a misapprehension

C. To banish from one’s mind a thought

D. To proceed cautiously do as to avoid risks and dangers

Ans.  B. To remove a misapprehension

31. Adam’s ale

A. Grace

B. Pleasure

C. Water

D. Wine

Ans.  C. Water

32. Don’t stick your neck out

A. Internet

B. Look outside

C. Invite trouble unnecessarily

D. Move

Ans.  C. Invite trouble unnecessarily

33. Rahim fought tooth and nail to save his company

A. With weapon

B. As best as he could

C. Using unfair means

D. With strength and fury

Ans.  D. With strength and fury

34. To pour oil in troubled water

A. To coment trouble

B. To add to the trouble

C. To instigate

D. To calm a quarrel with soothing words

Ans.  D. To calm a quarrel with soothing words

35.  To turn the tables

A. To defeat

B. To oppose

C. To creat chaos

D. To change the sorry scheme

Ans.  D. To change the sorry scheme

36. Tall order

A. Simple

B. Difficult

C. Customary

D. Too much

Ans.  D. Too much

37.  It was such a messy affair but Manish somehow managed to wash his hands of the entire affair

A. Subdue

B. Twist the facts of

C. Prove himself innocent in

D. Disclaim responsibility

Ans.  D. Disclaim responsibility

38. It goes to his heart to see so much misery

A. Influences him

B. Touches him deeply

C. Makes him yield 

D. Annoys him

Ans.  B. Touches him deeply

39. If you pass this difficult examination, it will be a feather in your cap

A. You will get  a very good job

B. You will feel proud of it

C. Your parents will be very happy

D. You will get a scholarship for higher studies

Ans.  B. You will feel proud of it

40. Hush money

A. Money overdue

B. Easy money

C. Money earned by wrong means

D. Bribe paid to secure silence

Ans.  D. Bribe paid to secure silence

41. To lose face

A. To look angry

B. To have good and pleasing terms

C. To be impressed

D. To have a slight encounter

Ans.  D. To have a slight encounter

42. The mealy mouthed politician succeeded in influencing the voters

A. Ill tempered

B. Soft tongue

C. Cunning

D. Ambitious

Ans.  C. Cunning

43. He is in the habit of fishing in troubled waters

A. Putting others in trouble

B. Indulging in evil conspiracies

C. Aggravating the situation

D. Taking advantage of troubled conditions for personal profit

Ans.  D. Taking advantage of troubled conditions for personal profit

44. Eloquent lamentations regarding the fate of the flora and fauna are certain to be rendered a cry in the wilderness

A. A cry in vain

B. An unpleasant situation 

C. A cry with a laughter

D. A laughter having no end

Ans.  A. A cry in vain

45. To play one back in the same voi 

A. To provoke a person to quarrel

B. To offer another polite attention

C. To retaliate

D. To give a word of encouragement or praise to another

Ans.  C. To retaliate

46. Within An Ace of 

A. Within one’s reach

B. Very near

C. Within the hitting range

D. Narrowly

Ans.  D. Narrowly

47. It is a moot point whether we should stop work or struggle on

A. All too clear

B. A fixed belief

C. A burning question

D. A debatable point

Ans.  D. A debatable point

48. To get into a scrape

A. To get into a muddle

B. To find oneself in an awkward predicament

C. To get into irritating circumstances

D. To be trapped in a conspiracy

Ans.  B. To find oneself in an awkward predicament

49. To give currency

A. To bestow importance

B. To misinterpret

C. To make publicly known

D. To originate

Ans.  C. To make publicly known

50. The aroma from the kitchen makes my mouth water

A. Makes me sick

B. Makes me giddy

C. Makes me vomit

D. Stimulates my appetite

Ans.  D. Stimulates my appetite

  • WB PRIMARY TET SYLLABUS 2022
    WB PRIMARY TET SYLLABUS 2022 প্রাইমারি টেট সিলেবাস ২০২২ এর বাংলা তর্জমা নিচের লিংকে ক্লিক করে সিলেবাসটি Download করে নিন …
  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading