DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Narraation Change – WB Primary TET Practice set -1

Spread the love
English Narraation Change - WB Primary TET Practice set -1
English Narraation Change – WB Primary TET Practice set -1

English Narraation Change – WB Primary TET Practice set -1

1. He said to me, “what time do the offices close?”

A. He wanted to know what time the offices close
B. He asked me what time did the offices close
C. He asked me what time the offices closed
D. He asked me what time the offices did close

Ans.  C. He asked me what time the offices closed

2. “Please don’t go away” , she said

A. She said to please her and not go away
B. She told me not to go away
C. She begged that I not go away
D. She begged me not to go away

Ans.  D. She begged me not to go away

3. The manager, “well, what can I do for you?”

A. The manager asked what he could do for him
B. The manager wondered what he could do for him
C. The manager wanted to know what he could do for him
D. The manager said that he couldn’t do anything for him

Ans.  C. The manager wanted to know what he could do for him

4. He said, ” where shall I be this time next year!”

A. He asked that where should he be that time next year
B. He wondered where he should be that time the next year
C. He contemplated where shall he be that time the following year
D. He wondered where he would be that time the following year

Ans.  D. He wondered where he would be that time the following year

5. He said to her,  “may you succeed!”

A. He told her that she might succeed
B. He played to God that she may succeed
C. He wished her succeed
D. He said to her that she might succeed

Ans.  C. He wished her succeed

6. He said to her,  “don’t read so fast”

A. He told her not to read so fast
B. He advised her don’t read so fast
C. He requested her not to read so fast
D. He ordered her not to read so fast

Ans.  A. He told her not to read so fast

7. The teacher said, “Be quiet, boy.”

A. The teacher said that they boys should be quiet
B. The teacher called the boys and ordered them to be quiet
C. The teacher urged the boys to be quiet
D. The, teacher commanded the boys that they be quite

Ans.  C. The teacher urged the boys to be quiet

8. He said to me, ” where is the post office?”

A. He wanted to know where the post office was
B. He asked me that where the post office was
C. He asked me where the post office was
D. He asked me where was the post office

Ans.  C. He asked me where the post office was

9. Gita said to Rohan,  “let him come, then we shall see”

A. Gita said to Rohan that if he came, they would see him
B. Gita told Rohan that they shall see him if he came
C. Gita told Rohan that onec he came, they would see him
D. Gita told Rohan that they would see him if he might come

Ans.  D. Gita told Rohan that they would see him if he might come

10. The employer said to the workman,  “I cannot pay you higher wages”

A. The employer told the workman that he could not be paid higher wages
B. The employer told the workman that he could not pay him higher wages
C. The employer forbade the workman to pay higher wages
D. The employer warned the workman that he cannot pay him higher wages

Ans.  B. The employer told the workman that he could not pay him higher wages

11. “Are you alone, my son?” asked a soft voice close behind me

A. A soft voice from my back asked if I was alone
B. A soft voice said to me are you alone son
C. A soft voice asked that what I was doing there alone
D. A soft voice behind me asked if I was alone

Ans.  D. A soft voice behind me asked if I was alone

12. The spectators said, “bravo! well played, Ravi”

A. The spectators called Ravi bravo because he had played well
B. The spectators said that Ravi well and applauded him
C. The spectators encouraged Ravi saying that he played well
D. The spectators applauded Ravi, saying that he had played well

Ans.  D. The spectators applauded Ravi, saying that he had played well

13. He said to them, “don’t make a noise”

A. He told them that don’t make a noise
B. He told them not to make noise
C. He told them not to make a noise
D. He asked them not to make a noise

Ans. D. He asked them not to make a noise

14. Sarita said to me, “I will do it now or never”

A. Sarita told me that I would do it then or never
B. Sarita told me that she would do it now or never
C. Sarita told me that she will do that now or never
D. Sarita told me that she would do it then or never

Ans.  D. Sarita told me that she would do it then or never

15. Soham said, “o that I were a child again!”

A. Soham exclaimed with wonder that he was a child again
B. Soham wondered that were he a child again
C. Soham strongly wished that he had been a child again
D. Soham prayed that he were a child again

Ans.  C. Soham strongly wished that he had been a child again

16. He said to her, “are you coming to the party”

A. He asked  her whether she was coming to the party
B. He told her if she was coming to the party
C. He asked her if she was coming to the party
D. He asked her if she will be coming to the party

Ans.  C. He asked her if she was coming to the party

17. He said to his servant, “why are you so lazy today?”

A. He asked his servant why he was so lazy that day
B. He asked his servant why he had been so lazy that day
C. He asked his servant why he was being so lazy that day
D. He asked his servant why was he so lazy that day

Ans. A. He asked his servant why he was so lazy that day

18. I said to my brother, “let us to some hill station for a change”

A. I asked my brother to go to some hill station for a change
B. I asked my brother if he would go to some hill station for a change
C. I permitted my brother to go to some hill station for a change
D. I suggested to my brother that he should go to some hill station for a change

Ans.  D. I suggested to my brother that he should go to some hill station for a change

19. He asked his teacher, “need I read this chapter”

A. He asked his teacher weather there was a need to read that chapter
B. He asked his teacher weather he needed to read this chapter
C. He asked his teacher if it was necessary to read this chapter
D. He asked his teacher if he had to read that chapter

Ans. D. He asked his teacher if he had to read that chapter

20. Rekha said to Rajesh, “will you help me in my work just now?”

A. Rekha asked Rajesh if he would help her in her work just then
B. Rekha questioned to Rajesh that will you help me in my work just now
C. Rekha told Rajesh whether he will help her in her work just now
D. Rekha asked to Rajesh that will help her in her work just now

Ans.  A. Rekha asked Rajesh if he would help her in her work just then

21. He said, “will you listen to such a man?”

A. He asked them will you listen to such a man
B. He asked them are you listening to such a man
C. He asked them whether they would listen to such a man
D. He asked them whether they will listen to such a man

Ans.  C. He asked them whether they would listen to such a man

22. Manish said, “I brought a car yesterday”

A. Manish said that I have brought a car the previous day
B. Manish told that he had brought a car yesterday
C. Manish said that he brought a car the previous day
D. Manish said that he had brought a car the previous day

Ans.  D. Manish said that he had brought a car the previous day

23. She said to him, “why don’t you go today?”

A. She said to him that why he don’t go today
B. She asked him if he was going that day
C. She asked him why he did not go today
D. She asked him why he did not go that day

Ans.  D. She asked him why he did not go that day

24. “If you don’t keep quiet I shall shoot you,” he said to her in a calm voice

A. He warned her to shoot if she didn’t keep quiet calmly
B. He said calmly that I shall shoot you if you don’t be quiet
C. He warned her calmly that he would shoot her if she didn’t keep quiet
D. Calmly he warned her that be quiet or else he will have to shoot her

Ans.  C. He warned her calmly that he would shoot her if she didn’t keep quite

25. My cousin, “my room mate snored throughout the night”

A. My cousin said that her room mate had snored throughout the night
B.My cousin told me that her room mate had snored throughout the night
C. My cousin complained to me that her room mate is snoring throughout the night
D. My cousin felt that her room mate may be snoring throughout the night

Ans.  A. My cousin said that her room mate had snored throughout the night

26. He said, “I saw a book here”

A. He said that he saw a book here
B. He said that he saw a book there
C. He said that he had seen a book here
D. He said that he had seen a book there

Ans. D. He said that he had seen a book there

27. He said, “I have often told you not to waste your time”

A. He said that he had often told not to waste your time
B. He said that he had often told him not to waste his time
C. He said that he had often suggested to him not to waste his time
D. He told that he had often told him not to waste his time

Ans. B. He said that he had often told him not to waste his time

28. My friend said to me, “has your father returned from Delhi?”

A. My friend said to me that my father has returned from Delhi
B. My friend asked me if my father had returned from Delhi
C. My friend told me that his father had returned from Delhi
D. My friend enquired me if his father had returned from Delhi

Ans. B. My friend asked me if my father had returned from Delhi

29. He said, “can you sing?” And I said, “no”

A.  He asked me that could I sing and I refused
B. He asked me if I could sing and I said that I couldn’t
C. I denied, when he asked me if I could sing
D. He asked me if I could sing and I said no

Ans. B. He asked me if I could sing and I said that I couldn’t

30. The traveller enquired of the farmer if he could tell him the way to the nearest inn

A. The traveller said to the farmer, “where is the nearest inn?”
B. The traveller said to the farmer, “which is the way to the nearest inn?”
C. The traveller said to the farmer, “can you tell me the way to the nearest inn?”
D. The traveller said to the farmer, “can you tell me where is the nearest inn?”

Ans. C. The traveller said to the farmer, “can you tell me the way to the nearest inn?”

  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading

  • কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে
    Spread the loveকলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ‘লাইব্রেরি সায়েন্সে’র সার্টিফিকেট কোর্সে ভর্তি শুরু হয়েছে। উচ্চমাধ্যমিক পাশরা যোগ্য। দরখাস্তের ফর্ম সহ বিস্তারিত তথ্য পাবেন ২৩ অক্টোবরের থেকে ১৩ নভেম্বর পর্যন্ত বেলা ১২ টা থেকে ৫ টার মধ্যে। এছাড়াও অনলাইনে ফর্ম পাবেন। যোগাযোগের ঠিকানা : বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদ, পি – ১৩৪, সি.আই.টি …

    Continue reading