DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Preposition – WB Primary TET Practice set -3

Spread the love
English Preposition - WB Primary TET Practice set -3
English Preposition – WB Primary TET Practice set -3

English Preposition – WB Primary TET Practice set -3

1. He is anxious……..Your health

A. About
B. To
C. Over
D. Of

Ans. A. About

2. It is long time……….I saw my friend who lives……..His parents……..The neighbouring town

A. When ; at ; of
B. Since ; within
C. When ; for ; in
D. Since ; for ; of

Ans. B. Since ; within

3. Joko has a liking…………. Playing cricket

A. To
B. By
C. Into
D. For

Ans.  D. For

4. Madhab has no control………His temper

A. Over
B. In
C. At
D. After

Ans.  A. Over

5. Money is not essential……. Happiness

A. For
B. To
C. With
D. Over

Ans.  B. To

6. You must listen………The question first

A. At
B. To
C. For
D. Over

Ans.  D. Over

7. The ship is bound……. Thailand

A. To
B. For
C. On
D. Into

Ans.  B. For

8. His house is opposite……….The ground

A. Of
B. Over
C. To
D. In

Ans.  C. To

9. Peter’s speech pointed……..Some of our defects

A. To
B. Towards
C. On
D. At

Ans.  B. Towards

10. Rina is junior…….Ritu by five years

A. To
B. By
C. Of
D. With

And.  A. To

11. The soldiers rebelled……….The king

A. At
B. On
C. With
D. Against

Ans. D. Against

12. Tagore is often compared……….. Shakespeare

A. To
B. With
C. At
D. About

Ans. B. With

13. Pawan’s story is devoid……….Truth

A. From
B. To
C. Of
D. Through

Ans.  C. Of

14. The lion was killed……..A rifle

A. By
B. Of
C. With
D. On

Ans.  C. With

15. I have a distance………. Publicity

A. For
B. About
C. Against
D. At

Ans.  A. For

16.  There is no hindrance……..His going there

A. Over
B. To
C. At
D. On

Ans.  B. To

17. The reward was not commensurate……..The work done by us

A. For
B. On
C. With
D. To

Ans.  C. With

18. He is suffering………Cold

A. From
B. To
C. For
D. By

Ans.  A. From

19. I am accustomed………Such a life

A. To
B. Which
C. By
D. In

Ans.  A. To

20. I prefer tea…….Milk

A. Of
B. By
C. To
D. With

Ans. C. To

21. He is suffering from fever accompanied……. Headache

A. By
B. With
C. At
D. For

Ans. B. With

22. She wrote……….A pen

A. By
B. With
C. In
D. To

Ans.  B. With

23. Your conduct admits……..No excuse

A. Of
B. With
C. By
D. For

Ans.  A. Of

24. Mr. Gupta passed………Last night

A. Away
B. For
C. On
D. To

Ans. A. Away

25. The climate of this place is agreeable………Me

A. With
B. By
C. To
D. For

Ans.  D. For

26. Pranab Mukherjee presided……….The meeting

A. For
B. At
C. Over
D. With

Ans.  C. Over

27. Ew were duly appraised………..The event

A. For
B. By
C. At
D. Of

Ans.  D. Of

28. Render the passage………… English

A. To
B. Into
C. In
D. At

Ans.  B. Into

29. What he says is based……….Truth

A. On
B. With
C. By
D. For

Ans.  A. On

30. He was prohibited……… Attending the meeting

A. To
B. For
C. From
D. On

Ans.  C. From

31. Do not boast ………..Your health

A. For
B. In
C. At
D. Of

Ans. D. Of

32. The weather report showed storm clouds………The Bay of Bengal

A. Above
B. Over
C. On
D. In

Ans.  B. Over

33. Jenis not capable………Hard work

A. For
B. With
C. By
D. Of

Ans.  D. Of

34. The moon has gone……….The clouds

A. Behind
B. To
C. Above
D. Over

Ans.  A. Behind

35. He commenced his speech………A short prayer

A. By
B. With
C. To
D. On

Ans. B. With

36. The family moved…….Behala in 2000.

A. On
B.in
C. To
D. At

Ans.  A. On

37. Anger is compared………..Fire

A. With
B. By
C. Of
D. To

Ans.  D. To

38. The ball fell……….The well

A. In
B. Into
C. To
D. At

Ans.  B. Into

39. He got……..From the car

A. Down
B. Up
C. Over
D. After

Ans.  A. Down

40. He was condemned………Death of murder

A. For
B. With
C. By
D. To

Ans. D. To

41. Mr. Roy has made an application……….The post of Headmaster

A. To
B. For
C. On
D. In

Ans.  B. For

42. Early rising is conductive……..Health

A. For
B. In .
C. To
D. Of

Ans.  C. To

43. Smoking is injurious……….Helth

A. For
B. On
C. To
D. By

Ans.  C. To

44. I confess ……….. This weakness

A. To
B. Of
C. For
D. At

Ans.  A. To

45. The school was negligent………Not informing the present about their child’s illness

A. In
B. On
C. At
D. For

Ans. A. In

46. Most mothers are affectionate………Their children

A. For
B. To
C. At
D. From

Ans. B. To

47. Ha is confined……….Bed by goat

A. In
B. At
C. To
D. With

Ans.  C. To

48. He had no faith……….God

A. On
B. over
C. Upon
D. In

Ans.  D. In

49.. The train arrived……….Five o’clock

A. On
B. At
C. In
D. By

Ans.  B. At

50. She was not ashamed………Her bad conduct

A. For
B. Of
C. To
D. By

Ans.  B. Ofv

  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading

  • কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে
    Spread the loveকলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ‘লাইব্রেরি সায়েন্সে’র সার্টিফিকেট কোর্সে ভর্তি শুরু হয়েছে। উচ্চমাধ্যমিক পাশরা যোগ্য। দরখাস্তের ফর্ম সহ বিস্তারিত তথ্য পাবেন ২৩ অক্টোবরের থেকে ১৩ নভেম্বর পর্যন্ত বেলা ১২ টা থেকে ৫ টার মধ্যে। এছাড়াও অনলাইনে ফর্ম পাবেন। যোগাযোগের ঠিকানা : বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদ, পি – ১৩৪, সি.আই.টি …

    Continue reading