DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Preposition – WB Primary TET Practice set -4

Spread the love
English Preposition - WB Primary TET Practice set -4
English Preposition – WB Primary TET Practice set -4

English Preposition – WB Primary TET Practice set -4

1. Your action is not consistent……….Your principles

A. With
B. To
C. By
D. At

Ans.  A. With

2. He was converted…………Christianity

A. In
B. By
C. With
D. Do

Ans.  D. Do

3. The Kalighat Temple is sacred……..All castes and communities

A. To
B. For
C. Of
D. With

Ans.  A. To

4. I have not decided………..my plan of action

A. Upon
B. For
C. In
D. By

Ans.  A. Upon

5. A good citizen should be loyal……..The Government

A. On
B. To
C. For
D. Of

Ans.  B. To

6. The discussion was deferred ………the next meeting

A. With
B. By
C. To
D. For

Ans.  C. To

7. He turned ……….My request

A. Of
B. Down
C. Out
D. Up

Ans. B. Down

8. He was deprived………All power

A. By
B. From
C. With
D. Of

Ans.  D. Of

9. The pretty girl is vain……….Her looks

A. To
B. By
C. Of
D. On

Ans.  C. Of

10. He desisted………The attempt

A. To
B. From
C. With
D. For

Ans.  B. From

11. We are proud……….Our motherland

A. Of
B. To
C. By
D. Over

Ans.  A. Of

12. Drinking is detrimental…….. Health

A. For
B. On
C. To
D. At

Ans.  C. To

13. The man is quite satisfied……….His income

A. For
B. With
C. On
D. To

Ans.  B. With

14. He was disappointed…….. Your failure

A. At
B. Of
C. In
D. With

Ans.  A. At

15. You should not be envious………Your neighbour’s attainments

A. Of
B. To
C. For
D. By

Ans.  A. Of

16. I dissuaded him…….. His purpose

A. For
B. From
C. With
D. By

Ans.  B. From

17. The poor boy has been exempted…….Paying school fees

A. From
B. To
C. Of
D. For

Ans.  A. From

18. He is endowed……. Talents

A. With
B. For
C. By
D. To

Ans.  A. With

19. His opinion varies………His brother’s

A. To
B. From
C. At
D. In

Ans.  B. From

20. I entrusted him……….The thing

A. For
B. With
C. By
D. To

Ans.  B. With

21. I wonder………..His ignorance

A. For
B. At
C. In
D. By

Ans.  B. At

22. There is no escape………Death

A. From
B. With
C. After
D. Against

Ans.  A. From

23. I excuse you………. Attendance

A. From
B. For
C. With
D. In

Ans.  A. From

24. His father showed disgust ………. His bad manners

A. To
B. For
C. At
D. In

Ans. C. At

25. The mistake is fatal…….. His prospects

A. In
B. By
C. For
D. To

Ans.  D. To

26. Put………The light before leaving the room

A. Out
B. Off
C. Up
D. Down

Ans.  A. Out

27. He is immersed…….Debt.

A. With
B. In
C. By
D. At

Ans.  B. In

28. The winter has set…….. A little earlier this year

A. Up
B. In
C. By
D. On

Ans.  B. In

29. I impressed him………The idea

A. On
B. With
C. At
D. By

Ans.  B. With

30. Mr. Roy has put…….Some money for his daughter’s marriage

A. Up
B. Of
C. Aside
D. Out

Ans.  C. Aside

31. Your help is indispensable……Me

A. For
B. By
C. To
D. At

Ans.  C. To

32. The passengers blamed the driver……….The accident

A. To
B. For
C. Of
D. In

Ans. B. For

33. Why did you intrude………Him

A. Upon
B. Into
C. With
D. For

Ans.  A. Upon

34. He is convicted………Theft

A. By
B. To
C. Of
D. With

Ans.  C. Of

35. He is liable……. Punishment for neglect of duty

A. For
B. To
C. With
D. By

Ans.  B. To

36. The old man is not free…….. Anxiety

A. From
B. Of
C. To
D. For

Ans.  A. From

37. He is occupied…… Writing a letter

A. With
B. For
C. In
D. At

Ans.  C. In

38. Work……….All the sums in the exercise

A. Down
B. Out
C. For
D. At

Ans.  B. Out

39. My argument did not prevail……..Him

A. By
B. With
C. From
D. At

Ans. D. At

40. My sister is apprehensive……..Her result in the exams

A. To
B. About
C. By
D. In

Ans.  B. About

41. Pursuant……… Your order, I went there yesterday

A. Of
B. To
C. By
D. With

Ans.  B. To

42. Try to comply…….The rules of the library

A. With
B. Out
C. To
D. Into

Ans.  A. With

43. He rewarded me……..The post for my help to his boy

A. With
B. By
C. Against
D. Upon

Ans.  A. With

44. He made an apology……….His misconduct

A. By
B. For
C. To
D. On

Ans. B. For

45. He was sentenced…….. Death of minder

A. With
B. By
C. For
D. To

Ans.  D. To

46. We subsist……..Rice

A. By
B. With
C. On
D. Of

Ans.  C. On

47. Exercise is beneficial……… Health

A. To
B. For
C. From
D. Of

Ans. B. For

48. He was a victim…….The earthquake disaster

A. Of
B. With
C. For
D. By

Ans.  A. Of

49. He hops to tide……..The difficulties soon

A. Over
B. After
C. With
D. To

Ans.  B. After

50. Overeating brings……. Dyspepsia

A. On
B. Down
C. Our
D. About

Ans. A. On

  • WB PRIMARY TET SYLLABUS 2022
    WB PRIMARY TET SYLLABUS 2022 প্রাইমারি টেট সিলেবাস ২০২২ এর বাংলা তর্জমা নিচের লিংকে ক্লিক করে সিলেবাসটি Download করে নিন …
  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading