DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Sentence Completion – WB Primary TET Practice Set – 2

Spread the love
English Sentence Completion - WB Primary TET Practice Set - 2
English Sentence Completion – WB Primary TET Practice Set – 2

English Sentence Completion – WB Primary TET Practice Set – 2

1. I will be leaving for Delhi tonight and ……….To return by this week end

A. Waiting
B. Plan
C. Going
D. Likely

Ans.  B. Plan

2. Freedom is not a…………But our birth right

A. Sin
B. Gift
C. Face
D. Illusion

Ans. B. Gift

3. Authority………….When it is not supported by the moral piriti of its user

A. Crumbles
B. Wanita
C. Empowers
D. Prevails

Ans.  A. Crumbles

4. If something is beyond the………..Of human knowledge man can know nothing about it

A. Edge
B. View
C. End
D. Boundary

Ans.  D. Boundary

5. We had a ……….. Of warm weather in February

A. Phase
B. Length
C. Spell
D. Time

Ans.  C. Spell

6. My friend says that he drinks tea because it is the best………….. In the world

A. Fluid
B. Drink
C. Beverage
D. Liquid

Ans.  C. Beverage

7. On his sudden demise, my emotions were so complicated that it was …………….How I felt

A. Unreasonable
B. Intolerable
C. Impossible
D. Unimaginable

Ans.  B. Intolerable

8. They have decided to meet the Prime Minister in order to have their…………Heard

A. Agony
B. Apathy
C. Wise
D. Sorrow

Ans.  C. Wise

9. If a universal language really existed, people like tourists and businessmen would find it easier to…………. With foreigners

A. Transact
B. Communicate
C. Deal
D. Exchange

Ans.  B. Communicate

10. He sold his property because he was under a lot of……………

A. Account
B. Debt
C. Loan
D. Credit

Ans.  B. Debt

11. He was one of the ………. spirits behind the ‘ QUIT INDIA ‘ Movement

A. Strong
B. Rising
C. Amazing
D. Moving

Ans.  D. Moving

12. The brilliant students will be…………. Scholarships

A. Honoured
B. Awarded
C. Rewarded
D. Forwarded

Ans.  B. Awarded

13. The truck was………..The traffic and the policeman asked the driver to move off

A. Failing
B. Obstructing
C. Obviating
D. Hiding

Ans.  C. Obviating

14. Most of the issues discussed in the meeting were trivial and only a few were……….

A. Practical
B. Complex
C. Interesting
D. Significant

Ans.  D. Significant

15. The petition before the Court prayed for…………The appointment orders issued by the management

A. Granting
B. Removing
C. Posting
D. Quashing

Ans. D. Quashing

16. This book is a useful…………. To our library

A. Arrival
B. Discovery
C. Addition
D. Asset

Ans.  C. Addition

17. He tried to ………… Himself against a horde of ruffians

A. Save
B. Collect
C. Defend
D. Support

Ans.  C. Defend

18. A cheerful man………….All difficulties and hardships with a smile on his face

A. Challenges
B. Embraces
C. Resists
D. Endures

Ans.  D. Endures

19. You must………….. You career with all seriousness

A. Direct
B. Complete
C. Pursue
D. Follow

Ans.  C. Pursue

20. The prisoners was released on…………For good behaviour

A. Probation
B. Bail
C. Parole
D. Grounds

Ans.  C. Parole

21. A glue produced by bees to………….their hives appears to contain antibiotic substances

A. Collect
B. Design
C. Decorate
D. Build

Ans.  D. Build

22. One………… And you know who among them is the culprit

A. Look
B. Peep
C. Sight
D. Gaze

Ans.  A. Look

23. Take possession of the records immediately lest they are…………

A. Tampered
B. Destroyed
C. Mishandled
D. Malhandled

Ans.  A. Tampered

24. Every individual wishes to lead a……….Life

A. Respected
B. Respectful
C. Respectable
D. Respective

Ans.  C. Respectable

25. Summit’s behaviour is worthy of……….By all the youngsters

A. Trial
B. Emulation
C. Following
D. Exploration

Ans.  B. Emulation

26. The library expects you to return each and every book that you have ……….

A. Demanded
B. Lent
C. Taken
D. Handed

Ans.  C. Taken

27. In a little publicised deal, Pepsi Cola has………….The entire soft drink market in Afganistan

A. Conquered
B. Swallowed
C. Occupied
D. Captured

Ans.  D. Captured

28. The stenographer is very efficient. He is…………. To his firm

A. A credit
B. A blessing
C. An asset
D. A boon

Ans.  C. An asset

29. He………… In wearing the old fashioned coat inspite of his wife’s disapproval

A. Resists
B. Dsists
C. Persists
D. Insists

Ans.  C. Persists

30. This was the first time Rohan had been found guilty. He had no………… Convictions

A. Past
B. Earlier
C. Previous
D. Former

Ans.  B. Earlier

31. I will write a letter to you tentatively………The dates of the programme

A. Involving
B. Urging
C. Guiding
D. Indicating

Ans.  D. Indicating

32.  The criminals managed to escape from the prison even though two armed policemen were………..Vigil over them

A. Taking
B. Putting
C. Guarding
D. Keeping

Ans.  D. Keeping

33. How much did it……….. To reach Bombay by car?

A. Charge
B. Price
C. Cost
D. Estimate

Ans.  C. Cost

34. When the bus was at full speed, its brakes failed and an accident was…………..

A. Inevitable
B. Infallible
C. Essential
D. Undeniable

Ans.  A. Inevitable

35. They were awaiting official……….. Of the news they had heard from a friend

A. Ratification
B. Confirmation
C. Sanction
D. Recommendation

Ans.  B. Confirmation

36. Every Shakespearean hero has an internal…………. In his character

A. Fault
B. De fact
C. Flaw
D. Weakness

Ans.  C. Flaw

37. Contemporary economic development different…………From the Industrial Revolution of the 19th century

A. Naturally
B. Usually
C. Literally
D. Markedly

Ans.  D. Markedly

38. The conference was successful, your style of presentation was………..Everyone liked it

A. Valuable
B. Difficult
C. Wonderful
D. Conducive

Ans.  C. Wonderful

39. Diary is no longer permitted by law even in………….. Marriage

A. Love
B. Conventional
C. Natural
D. Bigamous

Ans.  A. Love

40. Though they did not speak to each other much, there was a………….. Understanding between them

A. Placid
B. Contractual
C. Tacit
D. Verbal

Ans.  C. Tacit

41. He is ………..Dancer

A. A skilled
B. An adept
C. An adapt
D. An adopt

Ans.  A. A skilled

42. It is impossible for an ordinary mortal to……..All these figures to memory

A. Keep
B. Commit
C. Retain
D. Hoard

Ans.   B. Commit

43. He is too…………To be received easily

A. Strong
B. Modern
C. Kind
D. Honest

Ans.  D. Honest

44. Eight scientists have………….The national awards for outstanding contribution and dedication to the profession

A. Bestowed
B. Picked
C. Bagged
D. Conferred

Ans.  C. Bagged

45. You need ………….Shoes for walking in the hills

A. Good
B. Comfortable
C. Satisfactory
D. Sturdy

Ans.  B. Comfortable

46. The young man lost his way in the forest and found that he had became a/an………….. To the dacoits

A. Enemy
B. Adversary
C. Decoy
D. Quarry

Ans.  D. Quarry

47. Onec you suspect a person of the double dealing, you ought to keep him at arm’s………..

A. Width
B. Length
C. Distance
D. Aim

Ans.  B. Length

48. Several of our players were injured, so our losing the match was almost………..

A. Necessary
B. Indispensable
C. Inevitable
D. Inexcusable

Ans.  C. Inevitable

49. He is very successfully…………All the allegations levelled against him

A. Extricated
B. Eradicated
C. Retaliated
D. Rebutted

Ans.  D. Rebutted

50. It is not fair cast………..On honest and innocent persons

A. Aspiration
B. Aspersions
C. Inspiration
D. Adulation

Ans.  B. Aspersions

  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading

  • কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে
    Spread the loveকলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ‘লাইব্রেরি সায়েন্সে’র সার্টিফিকেট কোর্সে ভর্তি শুরু হয়েছে। উচ্চমাধ্যমিক পাশরা যোগ্য। দরখাস্তের ফর্ম সহ বিস্তারিত তথ্য পাবেন ২৩ অক্টোবরের থেকে ১৩ নভেম্বর পর্যন্ত বেলা ১২ টা থেকে ৫ টার মধ্যে। এছাড়াও অনলাইনে ফর্ম পাবেন। যোগাযোগের ঠিকানা : বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদ, পি – ১৩৪, সি.আই.টি …

    Continue reading