DMCA.com Protection Status

English Synonyms – WB Primary TET Practice Set -3

Spread the love
English Synonyms - WB Primary TET Practice Set -3
English Synonyms – WB Primary TET Practice Set -3

English Synonyms – WB Primary TET Practice Set -3

1. Impertinent

A. Impudent

B. Sceptical

C. Thoughtless

D. Irritable

Ans.  A. Impudent

2. Dynamic

A. Vigorous

B. Forceful

C. Robust

D. Active

Ans.  D. Active

3. Uneducated

A. Undead

B. Insane

C. Illiterate

D. Literate

Ans.  C. Illiterate

4. Rebate

A. Commission

B. Interest

C. Discount

D. Gift

Ans.  C. Discount

5. Alert

A. Watchful

B. Intelligent

C. Observant

D. Energetic

Ans.  C. Observant

6. All powerful

A. Omnipotent

B. Omnipresent

C. Philanthropist

D. Omniscient

Ans.  A. Omnipotent

7.supercilious

A. Indifferent

B. Annoyed

C. Haughty

D. Angry

Ans.  D. Angry

8. Turn up

A. Show up

B. Come up

C. Land up

D. Crop up

Ans. B. Come up

9. Biography

A. Biology

B. Hand writing

C. Life story

D. History

Ans.  C. Life story

10. Counsel

A. Correct

B. Publish

C. Oppose

D. Advise

Ans.  D. Advise

11. Optimistic

A. Optician

B. Favourable

C. Wishful

D. Hopeful

Ans.  D. Hopeful

12. Refugee

A. Fugitive

B. Flee

C. Fuming

D. Fused

Ans.  A. Fugitive

13. Colossus

A. Towering

B. Tall

C. Lofty

D. Huge

Ans.  A. Towering

14. Ascent

A. Leap

B. Mount

C. Deviate

D. Grow

Ans. D. Grow

15. Arbitrary

A. Partial

B. Consent

C. Despotic

D. Whimsical

Ans.  C. Despotic

16. Ugly

A. Fearful

B. Hateful

C. Evilsome

D. Repulsive

Ans.  D. Repulsive

17.ambition

A. Expectation

B. Desire

C. Aspiration

D. Goal

Ans.  B. Desire

18. Omnipotent

A. All powerful

B. All knowing

C. Everlasting

D. All merciful

Ans.  A. All powerful

19. Civil

A.sophisticated

B. Social

C. Formal

D. Polite

Ans. D. Polite

20. Harbinger

A. Pilot

B. Forerunner

C. Steward

D. Messenger

Ans.  C. Steward

21. Quiet

A. Sink

B. Calm

C. Famine

D. Furious

Ans.  B. Calm

22. Accentuated

A. Projected

B. Exhibited

C. Sharpened

D. Mitigated

Ans.  A. Projected

23. Audacious

A. Obvious

B. Daring

C. Manifest

D. Venture

Ans.  B. Daring

24. Voracious

A. Hesitate

B. Greedy

C. Re imbursement

D. Normal

Ans. B. Greedy

25. Myopic

A. Blind

B. Short sights

C. Astigmatic

D. Cross eyed

Ans.  B. Short sights

26. Sumptuous

A. Lavish

B. Fancy

C. Meagre

D. Irritable

Ans.  A. Lavish

27. Indolence

A. Poverty

B. Laziness

C. Arrogance

D. Audacity

Ans.  B. Laziness

28. Console

A. Sympathies

B. Share

C. Pacify

D. Assist

Ans.  C. Pacify

29. Sordid

A. Harmful

B. Dirty

C. Splendid

D. Dangerous

Ans.  B. Dirty

30. Fertile

A. Feverish

B. Productive

C. Barren

D. Foolish

Ans.  B. Productive

31. Consequence

A. Manier

B. Result

C. Cause

D. Order

Ans.  B. Result

32. Melle

A. Primitive dance

B. Kindness

C. Simple song

D. Brawl

Ans.  D. Brawl

33. Apposite

A. Against

B. Opposed

C. Relevant

D. Septic

Ans.  C. Relevant

34. Inexplicable

A. Unconnected

B. Chaiti

C. Unaccountable

D. Confusion

Ans.  C. Unaccountable

35. Relevant

A. Ready

B. Willing

C. Hesitating

D. Included

Ans.  C. Hesitating

36. Souvenir

A. Suzerainty

B. Strong

C. Requirement

D. Remembrance

Ans.  D. Remembrance

37. Utk

A. Bore

B. Insult

C. Uthe

D. Anony

Ans.  D. Anony

38. Vent

A. Stodge

B. Opening

C. End

D. Past tense of go

Ans.  B. Opening

39. Rash

A. Dashing

B. Careless

C. Remorse

D. Reckless

Ans.  D. Reckless

40. Allow

A. Accept

B. Seek

C.permit

D. Wish

Ans.  C.permit

41. Exclusive

A. Extensive

B. Sole

C. External

D. Excessive

Ans.  B. Sole

42. Scandal

A. Remorse

B. Sedulous

C. Blunder

D. Scam

Ans.  D. Scam

43. Condemn

A. Blame

B. Underrate

C. Hate

D. Avoid

Ans.  A. Blame

44. Overstrung

A. Active

B. Energetic

C. Concerned

D. Too  sensitive

Ans.  D. Too  sensitive

45. Discourse

A. Worden

B. Intricate

C. Calamity

D. Sermon

Ans.  D. Sermon

46. Extravaganza

A. Profligacy

B. Spectacular show

C. Over reaching

D. Falsification

Ans.  B. Spectacular show

47. Confidential

A. Hidden

B. Private

C. Trusted

D. Secret

Ans.  D. Secret

48. Entice

A. Infinite

B. Dekhte

C. Allure

D. Embitter

Ans. C. Allure

49. Benefactor

A. Guardian

B. Saint

C. Do gooder

D. Friend

Ans.  C. Do gooder

50. Radiant

A. Bright

B. Beautiful

C. Light

D. Influential

Ans.  A. Bright  

  • ২৫ টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট / যোগ্যতা গ্রাজুয়েট
    Spread the love২৫ টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট / যোগ্যতা গ্রাজুয়েট সি.এস.আই.আর ন‍্যাশনাল জিওফিজিক‍্যাল রিসার্চ ইনস্টিটিউট ‘টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট’, ‘টেকনিক্যাল অফিসার’, ও  ‘সিনিয়র টেকনিক্যাল অফিসার’ পদে ২৫ জন লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য :পোস্ট কোড : TAGP : টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট গ্ৰেড – ।।। ফিজিক্স ও অঙ্ক বিষয় নিয়ে ডিগ্ৰি কোর্স পাশরা প্রথম শ্রেণির পেয়ে থাকলে যোগ্য। জিওফিজিক্স …

    Continue reading

  • English Preposition – WB Primary TET Practice set -2
    Spread the loveEnglish Preposition – WB Primary TET Practice set -2 1. He is right……Saying so A. OnB. AtC. InD. Of Ans.  C. In 2. The peasant refused to bow……….His master A. OnB. AboutC. UponD. To Ans.  D. To 3. You are eligible …….The post A. ToB. ForC. WithD. Over Ans.  B. For 4. It …

    Continue reading

  • English Preposition – WB Primary TET Practice set -1
    Spread the loveEnglish Preposition – WB Primary TET Practice set -1 1. The present refuse to grovel…..The feet of this master A. On B. About C. Upon D. At Ans. D. At 2. Ha is addicted…..Wine A. On B. Upon C. By D. To Ans. D. To 3. It is dangerous to montrider…..The enemy’s camp …

    Continue reading

  • ইন্দিরা গান্ধি সেন্টার ফর অ্যাটমিক রিসার্চ সংস্থা ৩১৭ জন লোক নিয়োগ করবে
    Spread the loveইন্দিরা গান্ধি সেন্টার ফর অ্যাটমিক রিসার্চ সংস্থা ৩১৭ জন লোক নিয়োগ করবে টেকনিক্যাল অফিসার, স্টেনোগ্ৰাফার, ওয়ার্ক অ্যাসিস্ট‍্যান্ট এবং স্টাইপেন্ডারি ট্রেনি পদে ৩১৭ জনকে নেবে ইন্দিরা গান্ধি সেন্টার ফর অ্যাটমিক রিসার্চ। ট্রেনি পদের ক্ষেত্রে সফল ভাবে ট্রেনিং শেষে নিয়োগ পাওয়া যাবে সংশ্লিষ্ট সংস্থায়।  শূন‍্যপদের বিবরণ :  টেকনিক্যাল অফিসার/সি (গ্ৰুপ-এ) : পোস্ট কোড টি ও …

    Continue reading

  • English One Word Substitution – WB Primary TET Practice set -2
    Spread the loveEnglish One Word Substitution – WB Primary TET Practice set -2 1. A person who is unable to sleep at might A. Insomniac B. Humble C. Watchman D. Modest Ans. A. Insomniac 2. A preacher who dies without making a will A. Posthumous B. Moribund C. Intestate D. Probation Ans.  C. Intestate 3. …

    Continue reading

Leave a Reply

Your email address will not be published.