DMCA.com Protection Status

English Synonyms – WB Primary TET Practice Set – 5

Spread the love
English Synonyms - WB Primary TET Practice Set - 5
English Synonyms – WB Primary TET Practice Set – 5

English Synonyms – WB Primary TET Practice Set – 5

1. False

A. Defective

B. Untrue

C. Incorrect

D. Inaccurate

Ans.  B. Untrue

2. Object

A. Disobey

B. Challenge

C. Deny

D. Disapprove

Ans.  C. Deny

3. Plaintive

A. Joyous

B. Doleful

C. Cheerful

D. Gay

Ans.  B. Doleful

4. Stupid

A. Silly

B. Disobedient

C. Insane

D. Incapable

Ans. A. Silly

5. Selectable

A. Attractive

B. Delightful

C. Desirable

D. Delicate

Ans.  B. Delightful

6. Light

A. Black

B. Brightness

C. Heavy

D. Extinguish

Ans.  B. Brightness

7. Restoration

A. Renovation

B. Renewal

C. Reinstatement

D. Recreation

Ans.  A. Renovation

8. Irruption

A. Hate

B. Bursting in

C. Interference

D. Altercation

Ans.  B. Bursting in

9. Selectable

A. Disappointing

B. Repulsive

C. Ecstatic

D. Unpleasant

Ans.  C. Ecstatic

10. Timid

A. Cowardly

B. Plucky

C. Veteran

D. Fearful

Ans.  C. Veteran

11. Reckless

A. Daring

B. Bold

C. Rash

 D. Courageous

Ans.  C. Rash

12. Sacrilege

A. Consecration

B. Profanation

C. Reverence

D. Piety

Ans. B. Profanation

13. Promulgate

A. Proclaim

B. Inform

C. Promote

D. Endorse

Ans.  A. Proclaim

14. Precarious

A. Brittle

B. Perilous

C. Critical

D. Cautious

Ans.  C. Critical

15. Enlighten

A. Instruct

B. Nonplus

C. Darken

D. Mystify

Ans.  A. Instruct

16. Mere

A. Some

B. Empty

C. Only

D. Complete

Ans. C. Only

17. Ecstatic

A. Animated

B. Enraptured

C. Bewildered

D. Fitful

Ans.  B. Enraptured

18. Tentative

A. Experimental

B. Effusable

C. Essaying

D. Reusable

Ans.  A. Experimental

19. Error

A. Blunder

B. Misadventure

C. Ambiguity

D. Misgiving

Ans.  A. Blunder

20. Drowsy

A. Soothing

B. Lazy

C. Exhausted

D. Sleepy

Ans.  D. Sleepy

21. Placid

A. Calm

B. Disturbed

C. Noisy

D. Agitated

Ans.  A. Calm

22. Neopotism

A. Favouritism

B. Carelessness

C. Inefficiency

D. Corruption

Ans. A. Favouritism

23. Eradicate

A. Complicate

B. Indicate

C. Dedicate

D. Eleminate

Ans.  D. Eleminate

24. Apathetic

A. Active

B. Indifferent

C. Eager

D. Interested

Ans.  B. Indifferent

25. Browse

A. Strike

B. Examine

C. Deceive

D. Heal

Ans.  B. Examine

26. Innate

A. Unique

B. Important

C. Inborn

D. Essential

Ans.  C. Inborn

27. Languor

A. Instruct

B. Vigour

C. Lassitude

D. Vivacity

Ans.  C. Lassitude

28. Competence

A. Efficiency

B. Competition

C. Ability

D. Compensation

Ans.  C. Ability

29. Liberal

A. Progressive

B. Tolerant

C. Generous

D. Educated

Ans.  C. Generous

30. Faction

A. Concord

B. Harmony

C. Rapport

D. Party

Ans.  D. Party

31. Paramount

A. Prestigious

B. Supreme

C. Valuable

D. Urgent

Ans.  B. Supreme

32. Surreptitious

A. Mysterious

B. Abstract

C. Secretive

D. Secret

Ans.  D. Secret

33. Deny

A. Disobey

B. Challenge

C. Object

D. Disapprove

Ans.  C. Object

34. Synthetic

A. Scientific

B. Fake

C. Artificial

D. Superficial

Ans.  C. Artificial

35.  Intimidate

A. Harass

B. Bluff

C. Frighten

D. Hint

Ans.  C. Frighten

36. Abiding

A. Fleeting

B. Lasting

C. Changing

D. Passing

Ans.  B. Lasting

37. Magnanimous

A. Loyal

B. Generous

C. Kind

D. Loving

Ans.  B. Generous

38. Cantankerous

A. Disrespectful

B. Noisy

C. Quarrelsome

D. Rash

Ans.  C. Quarrelsome

39. Rapport

A. Harmony

B. Bitterness

C. Discord

D. Disagreement

Ans.  A. Harmony

40. Sprightly

A. Sportive

B. Beautiful

C. Lovely

D. Intelligent

Ans.  C. Lovely

41. Admit

A. Decide

B. Realise

C. Accept

D. Commit

Ans.  C. Accept

42.  Depressive

A. Cheerful

B. Morbid

C. Joyless

D. Sorrow

Ans.  B. Morbid

43. In spite of

A. Despite of

B. Though

C. Unless

D. Lest

Ans.  A. Despite of

44. Imminent

A. Immoral

B. Comical

C. Impending

D. Cynic

Ans.  C. Impending

45. Brag

A. Request

B. Order

C. Boast

D. Question

Ans.  C. Boast

46. Depredation

A. Desecration

B. Plundering

C. Solicitous

D. Alluring

Ans.  B. Plundering

47. Pester

A. Annoy

B. Fight

C. Silent

D. Sad

Ans.  A. Annoy

48. Slender

A. Sharp

B. Dull

C. Fat

D. Slim

Ans. D. Slim

49. Mollify

A. Appease

B. Abuse

C. Avenge

D. Mould

Ans.  A. Appease

50. Maribound

A. Moral

B. Obsolate

C. Outdated

D. Dying

Ans.  D. Dying 

  • ২৫ টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট / যোগ্যতা গ্রাজুয়েট
    Spread the love২৫ টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট / যোগ্যতা গ্রাজুয়েট সি.এস.আই.আর ন‍্যাশনাল জিওফিজিক‍্যাল রিসার্চ ইনস্টিটিউট ‘টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট’, ‘টেকনিক্যাল অফিসার’, ও  ‘সিনিয়র টেকনিক্যাল অফিসার’ পদে ২৫ জন লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য :পোস্ট কোড : TAGP : টেকনিক্যাল অ্যাসিস্ট‍্যান্ট গ্ৰেড – ।।। ফিজিক্স ও অঙ্ক বিষয় নিয়ে ডিগ্ৰি কোর্স পাশরা প্রথম শ্রেণির পেয়ে থাকলে যোগ্য। জিওফিজিক্স …

    Continue reading

  • English Preposition – WB Primary TET Practice set -2
    Spread the loveEnglish Preposition – WB Primary TET Practice set -2 1. He is right……Saying so A. OnB. AtC. InD. Of Ans.  C. In 2. The peasant refused to bow……….His master A. OnB. AboutC. UponD. To Ans.  D. To 3. You are eligible …….The post A. ToB. ForC. WithD. Over Ans.  B. For 4. It …

    Continue reading

  • English Preposition – WB Primary TET Practice set -1
    Spread the loveEnglish Preposition – WB Primary TET Practice set -1 1. The present refuse to grovel…..The feet of this master A. On B. About C. Upon D. At Ans. D. At 2. Ha is addicted…..Wine A. On B. Upon C. By D. To Ans. D. To 3. It is dangerous to montrider…..The enemy’s camp …

    Continue reading

  • ইন্দিরা গান্ধি সেন্টার ফর অ্যাটমিক রিসার্চ সংস্থা ৩১৭ জন লোক নিয়োগ করবে
    Spread the loveইন্দিরা গান্ধি সেন্টার ফর অ্যাটমিক রিসার্চ সংস্থা ৩১৭ জন লোক নিয়োগ করবে টেকনিক্যাল অফিসার, স্টেনোগ্ৰাফার, ওয়ার্ক অ্যাসিস্ট‍্যান্ট এবং স্টাইপেন্ডারি ট্রেনি পদে ৩১৭ জনকে নেবে ইন্দিরা গান্ধি সেন্টার ফর অ্যাটমিক রিসার্চ। ট্রেনি পদের ক্ষেত্রে সফল ভাবে ট্রেনিং শেষে নিয়োগ পাওয়া যাবে সংশ্লিষ্ট সংস্থায়।  শূন‍্যপদের বিবরণ :  টেকনিক্যাল অফিসার/সি (গ্ৰুপ-এ) : পোস্ট কোড টি ও …

    Continue reading

  • English One Word Substitution – WB Primary TET Practice set -2
    Spread the loveEnglish One Word Substitution – WB Primary TET Practice set -2 1. A person who is unable to sleep at might A. Insomniac B. Humble C. Watchman D. Modest Ans. A. Insomniac 2. A preacher who dies without making a will A. Posthumous B. Moribund C. Intestate D. Probation Ans.  C. Intestate 3. …

    Continue reading

Leave a Reply

Your email address will not be published.