DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Voice Change – WB Primary TET Practice set -1

Spread the love
English Voice Change - WB Primary TET Practice set -1
English Voice Change – WB Primary TET Practice set -1

English Voice Change – WB Primary TET Practice set -1

1. It is time to ring the bell

A. It is time the bell rings
B. It is being time to ring the bell
C. It is time for the bell to rings
D. It is time for the bell to be ring

Ans.  D. It is time for the bell to be ring

2. A lion may be helped even by a little mouse

A. A little mouse may even help a lion
B. Even a little mouse may help a lion
C. A little mouse can even help a lion
D. Even a little mouse ought to help a lion

Ans.  B. Even a little mouse may help a lion

3. Please help me

A. You were requested to help me
B. You are being requested to help me
C. You are requested to help me
D. You have been requested to help me

Ans.  C. You are requested to help me

4. Who is creating this mess?

A. Who has created this mess?
B. By whom has this mess been created?
C. By whom this mess is being created?
D. By whom is this mess being created?

Ans. D. By whom is this mess being created?

5. He teaches us grammar

A. Grammar is taught to us by him
B. We are being taught grammar by him
C. Grammar is being taught us by him
D. We are taught grammar by him

Ans.  D. We are taught grammar by him

6. Darjeeling grows tea

A. Tea grows in Darjeeling
B. Tea is grown in Darjeeling
C. Let the tea be grown in Darjeeling
D. Tea is being grown in Darjeeling

Ans.  B. Tea is grown in Darjeeling

7. The noise of the traffic kept me awake

A. I remained awake by the noise of the traffic
B. I was kept awaking by the noise of the traffic
C. was kept awake by the noise of the traffic
D. The traffic kept me awake by the noise

Ans.  C. was kept awake by the noise of the traffic

8. We hope that we shall win the match

A. The match is hoped to be won
B. Match winning is our hope
C. It is hoped that the match will be won by us
D. Winning the match is hoped by us

Ans.  C. It is hoped that the match will be won by us

9. I know him

A. He is known by me
B. He was known to me
C. He has been known by me
D. He is known to me

Ans.  D. He is known to me

10. The clown was being laughed at by them

A. They were laughing at the clown
B. They were laughing on the clown
C. They laughed at the clown
D. The clown was laughed at by them

Ans.  A. They were laughing at the clown

11. Have the box broken

A. Have the broken box
B. Break the box
C. Get someone to break the box
D. They have broken the box

Ans.  C. Get someone to break the box

12. My uncle promised me a present

A. A present was promised by my uncle to me
B. I was promised a present by my uncle
C. I had been promised a present by my uncle
D. I was promised by my uncle a present

Ans.  B. I was promised a present by my uncle

13. Who taught her such things?

A. Who was she taught such things by?
B. She was taught such things by who?
C. By whom she was taught such things?
D. By whom was she taught such things?

Ans.  D. By whom was she taught such things?

14. People claim to have seen the suspect in several cities

A. The suspect is being seen in several cities
B. The suspect has been the people in several cities
C. The suspect is claimed to have been seen in several cities
D. The suspect was seen by people in several cities

Ans.  C. The suspect is claimed to have been seen in several cities

15. Someone gave her a bull dog

A. She was given a bull dog
B. A bull dog was given to her
C. She has been given a bull dog
D. She is being given a bull dog by someone

Ans.  B. A bull dog was given to her

16. I remember my sister taking me to the museum

A. I remember taken to the museum by my sister
B. I remember myself being taken to the museum by my sister
C. I remember I was taken to the museum by my sister
D. I remember being taken to the museum by my sister

Ans.  D. I remember being taken to the museum by my sister

17. One should keep’ one’s promise

A. One’s promise should be kept by us
B. One’s promise has to be kept
C. A promise should be keeping
D. A promise should be kept

Ans.  D. A promise should be kept

18. Do you imitate others?

A. Are others imitated by you?
B. Are others being imitated by you?
C. Were others being imitated by you?
D. Have others been imitated by you?

Ans.  A. Are others imitated by you?

19. I saw him leaving the house

A. He had been seen leaving the house
B. Ha was seen to be leaving the house
C. Leaving the house he was seen by me
D. He was seen leaving the house by me

Ans.  D. He was seen leaving the house by me

20. You must look into this matter

A. This matter has been looked in to by you
B. This matter may be looked into by you
C. This matter should, be looked into by you
D. This matter into looked by you

Ans.  C. This matter should, be looked into by you

21. Who teaches you English?

A. Why is time wasted by you?
B. Why is time been wasted by you?
C. Why has time been wasted by you?
D. Why is time being wasted by you?

Ans.  A. Why is time wasted by you?

22. They are building a house next door to our school

A. Next door to our school a house is being built by them
B. Next door to our school is being built a house by them
C. A house next door to our school is being built by them
D. A house is being built by them next door to our school

Ans.  D. A house is being built by them next door to our school

23. I saw him conducting the rehearsal

A. He was seen conducting the rehearsal
B. I saw the rehearsal to be conducting by him
C. He was seen by me to conduct the rehearsal
D. I saw the rehearsal being conducted by him

Ans.  D. I saw the rehearsal being conducted by him

24. He was arrested on a charge of theft, but for lack of evidence he was released

A. He was arrested on a charge of theft, but was released for lack of evidence
B. The police arrested him on a charge of theft, but for lack of evidence he was released
C. The police arrested him on a charge of theft, but for lack of evidence released
D. None of these

Ans.  C. The police arrested him on a charge of theft, but for lack of evidence released

25. Who teaches you English?

A. By whom were you taught English?
B. By whom are you taught English?
C. English is taught by whom?
D. By whom will you be taught English?

Ans.  B. By whom are you taught English?

26. The residents celebrated the Independence Day

A. The Independence Day is celebrated by the residents
B. The Independence Day was celebrated by the residents
C. The Independence Day has been celebrated by the residents
D. Celebration of Independence Day was, done by the residents

Ans.  B. The Independence Day was celebrated by the residents

27. The teacher punished the boys who had not done their homework

A. The boys who had not done their homework had been punished by their teacher
B. The boys were punished by their teacher who had not done their homework
C. The boys who had not done their homework were punished by the teacher
D. The boys who had not done their homework by being punished by the teacher

Ans. C. The boys who had not done their homework were punished by the teacher

28. The Romans expected to conquer Carthage

A. Carthage was expected to be conquered by the Romans
B. The Romans were expected to conquer Carthage
C. It was expected by the Romans that they would conquer Carthage
D. The Romans expected, to have conquer Carthage

Ans. C. It was expected by the Romans that they would conquer Carthage

29. You will have finished this work by tomorrow

A. This work will have been finished tomorrow
B. This work will be finished by tomorrow
C. This work will finished tomorrow
D. This work will have been finished by tomorrow

Ans.  D. This work will have been finished by tomorrow

30. A stone struck me on the head

A. I was struck by a stone on the head
B. My head was struck by a stone
C. I had been struck by a stone on the head
D. I was struck on the head by a stone

Ans.  D. I was struck on the head by a stone

31. Somebody told me that there had been an explosion in the Town Hall

A. I was told by somebody about the explosion in the Town Hall
B. I was told about the explosion in the Town Hall
C. I was informed that there was an explosion in the Town Hall
D. I was told by somebody that there had been an’ explosion in the Town Hall

Ans. D. I was told by somebody that there had been an’ explosion in the Town Hall

32. His pocket has been picked

A. They have his pocket picked
B. Picking has been done to his pocket
C. Picked has been his pocket
D. Someone has picked his pocket

Ans. D. Someone has picked his pocket

  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading

  • কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে
    Spread the loveকলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ‘লাইব্রেরি সায়েন্সে’র সার্টিফিকেট কোর্সে ভর্তি শুরু হয়েছে। উচ্চমাধ্যমিক পাশরা যোগ্য। দরখাস্তের ফর্ম সহ বিস্তারিত তথ্য পাবেন ২৩ অক্টোবরের থেকে ১৩ নভেম্বর পর্যন্ত বেলা ১২ টা থেকে ৫ টার মধ্যে। এছাড়াও অনলাইনে ফর্ম পাবেন। যোগাযোগের ঠিকানা : বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদ, পি – ১৩৪, সি.আই.টি …

    Continue reading