DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Idioms & Phrases – WB Primary TET Practice set -1

Spread the love
English Idioms & Phrases - WB Primary TET Practice set -1
English Idioms & Phrases – WB Primary TET Practice set -1

English Idioms & Phrases – WB Primary TET Practice set -1

1. His promotion is on the cards

A. Due

B. Evident

C. Certain

D. Probable

Ans.  C. Certain

2. To tempt Providence

A. To invite punishment

B. To achieve a fortune

C. To take reckless risks

D. To have God’s favour

Ans.  C. To take reckless risks

3. To draw the long bow

A. To over estimate oneself

B. To put up high demands

C. To demand a very high price

D. To make an exaggerated statement

Ans.  D. To make an exaggerated statement

4. To plough the sands

A. To work hard to achieve one’s aim

B. To afford hope or ground for expecting a good result

C. To busy oneself in a way which cannot lead to any

profitable result

D. To advance one’s position in life

Ans.  C. To busy oneself in a way which cannot lead to any

profitable result

5. To give a false colouring

A. To misrepresent

B. To submit the false report

C. To be dishonest

D. Conceal the facts

Ans.  A. To misrepresent

6. Queer somebody’s pitch

A. Upset one’s plan

B. Reprimand him

C. Cheak him

D. Work him up

Ans.  A. Upset one’s plan

7. The parliamentary inquiry into the Bofors deal has not

brought to light any startling facts

A. Proved

B. Highlighted

C. Disclosed

D. Probed

Ans.  C. Disclosed

8. To turn over a new leaf

A. To change completely one’s course of action

B. To shift attention to new problems after having studies

the old ones thoroughly

C. To cover up one’s fault by wearing new masks

D. To changes the old habits and adopt new ones

Ans.  D. To changes the old habits and adopt new ones

9. To have brush with

A. To start painting

B. To have good and pleasing terms

C. To be impressed

D. To have a slight encounter

Ans.  D. To have a slight encounter

10. The pros and cons

A. For and against a thing

B. Foul and fair

C. Good and evil

D. Former and letter

Ans.  A. For and against a thing

11. She rejected his proposal of marriage point blank

A. Directly

B. Pointedly

C. Abruptly

D. Briefly

Ans.  D. Briefly

12. The involvement of teaching in the scheme of education

proves to be a mate’s nest

A. A false invention

B. A noble thing

C. A successful idea

D. A timely step

Ans.  A. A false invention

13.  We should give a wide berth to bad characters

A. Keep away from

B. Publicly condemn

C. Give publicly to

D. Not sympathise with

Ans.  A. Keep away from

14. If Soham does not complete the work allotted to him

properly, we shall send him packing

A. Put him in packing department

B. Give him our best wishes

C. Give him another work

D. Terminate his services immediately

Ans.  D. Terminate his services immediately

15. To take the bull by the horns

A. To punish a person severely for his arrogance

B. To grapple courageously with a difficulty that lies in our

way

C. To handle it by fierce attack

D. To bypass the legal process and take action according to

one’s own whims

Ans.  B. To grapple courageously with a difficulty that lies

in our way

16. He was a king who ruled his subjects with a high hand

A. Oppressively

B. Kindly

C. Conveniently

D. Sympathetically

Ans.  A. Oppressively

17. It was such a stranger affair that I could not make head

or tail of it

A. Face it

B. Tolerate it

C. Remember it

D. Understand it

Ans.  D. Understand it

18. He is a strange fellow. It is very difficult to deal with

him; it seems that he has a bee in his bonnet

A. An achievement to be proud of

B. An obsession about something

C. To face problems as a result of his senseless actions

D. Peculiar habit of confusing others

Ans.  B. An obsession about something

19. To tell you in a nutshell, lust for power and money has

almost spoiled him

A. As objectively as possible

B. In a simple and brief manner

C. An actual experience described vividly

D. To take in confidence 388

Ans.  B. In a simple and brief manner

20. To play fast and loose

A. To beguile others

B. To be winning sometimes and losing at other times

C. To play with someone’s feelings

D. To play tricks

Ans. D. To play tricks

21. To flog a dead horse

A. To act in a foolish way

B. To waste one’s efforts

C. To revive interest in an old subject

D. To revive old memories

Ans.  B. To waste one’s efforts

22. A tall order

A. A task difficult to to perform

B. A big problem

C. A royal

D. A big demand

Ans.  A. A task difficult to to perform

23. All and sundry

A. Greater share

B. All of a sudden

C. Completion of work

D. Everyone without distinction

Ans.  D. Everyone without distinction

24. To be lost in the cloud

A. To meet with one’s death

B. To be perplexed

C. To be concealed from view

D. Ti find oneself in a very uncomfortable position

Ans.  B. To be perplexed

25. French leave

A. Long absence

B. Leave on the pretext illness

C. Casual leave

D. Absence without permission

Ans.  D. Absence without permission

26. Doar in the mouth

A. Bitten by a snake

B. To reveal the secret

C. To be furious

D. To be in the extend hatred

Ans.  D. To be in the extend hatred

27. To turn the other cheek

A. To sulk and suffer

B. To respond to violence with violence

C. To respond to violence with non violence

D. To be indifferent to peace overturns

Ans.  C. To respond to violence with non violence

28. To give chapter and verse for a thing

A. To produce the proof of something

B. To eulogize the qualities, of a thing

C. To make publicity of a thing

D. To attach artificial value to a thing

Ans.  A. To produce the proof of something

29. To have brush with

A. To start painting

B. To have good and pleasing terms

C. To be impressed

D. To be a slight encounter

Ans.  D. To be a slight encounter

30. To hit the jackpot

A. To gamble

B. To make money unexpectedly

C. To inherit money

D. To become bankrupt

Ans.  B. To make money unexpectedly

31. Dog in the manger

A. An undersized bull almost the shape of a dog

B. A dog that has no kennel of its own

C. A person who puts himself in difficulties on account of

other people

D. A person who prevents others from enjoying something

useless to himself

Ans.  D. A person who prevents others from enjoying something

useless to himself

32. A red letter day

A. An important day

B. An auspicious day

C. A dangerous day

D. An unimportant

Ans.  A. An important day

33. Manish had to look high and low before he could find his

scooter key

A. Nijere

B. Always

C. Everywhere

D. Somewhere

Ans.  C. Everywhere

34. We should give a wide bertho to bad characters

A. Keep away from

B. Publicly condemn

C. Give publicly to

D. Not sympathise

Ans.  A. Keep away from

35. He is at loggerheads with his assistant about the

management of the concern

A. Differing strongly

B. In agreement

C. In confusion

D. Undecided

Ans.  A. Differing strongly

36. Things are progressing well dont’s do anything to rock

the boat

A. Create difficulties

B. Conspire against

C. Upset the balance

D. Agitate against

Ans.  C. Upset the balance

37. We should guard against our green-eyed friends

A. Rich

B. Jealous

C. Handsome

D. Enthusiastic

Ans.  B. Jealous

38. To pull one’s socks up

A. To prepare

B. To try hard

C. To get ready

D. To depart

Ans.  B. To try hard

39. To keep the ball rolling

A. To earn more and more

B. To work constantly

C. To keep the conversation

D. To make the best use of

Ans.  C. To keep the conversation

40. I raked my brains to solve this difficult problem

A. I consulted several people

B. I subjected my mind to hard thinking

C. I read number of books

D. I brain washed several experts

Ans.  B. I subjected my mind to hard thinking

41. Chandu used very ugly words against his kind uncle; he

threw down the gauntlet before him

A. He abused and insulted him

B. He threw the challenge

C. He behaved as in he was very grate and important person

D. He put several conditions for negotiation

Ans.  B. He threw the challenge

42. To fly off the handle

A. To take off

B. To be indifferent

C. To dislocate

D. To lose one’s temper

Ans.  D. To lose one’s temper

43. To put the cart before the horse

A. To offers person a person what he cannot eat

B. To force a person to do something

C. To raise obstacles

D. To reverse the natural order ofthings

Ans.  D. To reverse the natural order ofthings

44. The casting vite of the chairman clinched the issue

A. Closed

B. Decided

C. Finished

D. Started

Ans.  B. Decided

45. He, threw cold water over the project that the secretary

had prepared

A. Encourage

B. Discouraged

C. Cleared

D. Rejected

Ans.  B. Discouraged

46. He is at loggerheads with his assistances about the

management of the concern

A. Differing strongly

B. In agreement

C. In confusion

D. Undecided

Ans.  A. Differing strongly

47. I won’t mind even if he goes to dogs

A. Goes mad

B. Is insulted

C. Is ruined

D. Becomes brutal

Ans.  C. Is ruined

48. To drink like a fish

A. To drink little

B. To drink alone

C. To be a drunkard

D. To drink in the company of others

Ans.  C. To be a drunkard

49. To be up and doing

A. To recover from illness

B. To be actively engaged

C. To progress satisfactorily

D. To be expressive and explicit

Ans.  B. To be actively engaged

50. To blow hot and cold

A. Changing weather

B. To be untrustworthy

C. To be inconsistent

D. To be rich and poor frequently

Ans.  C. To be inconsistent

  • Krishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে।
    Spread the loveKrishnanagar Webel IT Park এ ভর্তি শুরু হয়েছে। পশ্চিমবঙ্গ সরকারের রাজ‍্য কারিগরি শিক্ষা ও বৃত্তিমূলক শিক্ষা ও দক্ষতা বিকাশ (West Bengal State Council of Technical & Vocational Education And Skill Development) দপ্তরের নিয়ন্ত্রণে ও ব‍্যবস্থাপনায় Krishnagar Webel IT Park এ অ্যাডভান্সড ডিপ্লোমা ইন ফায়ার সেফটি ম‍্যানেজমেন্ট কোর্সে ২০২১-২২ সেশনে ভর্তি শুরু হয়েছে। দেড় …

    Continue reading

  • আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট্যান্ট পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveআই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে লোক নিয়োগ আই.আই.টি কানপুর জুনিয়র অ্যাসিস্ট‍্যান্ট পদে ৩১ জন   লোক নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য : যে কোনো শাখার গ্ৰ‍্যাজুয়েটরা কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশনে জ্ঞান থাকলে যোগ্য। ডিগ্ৰি কোর্সে ৫০% নম্বর থাকলে আর ১-২ বছরের অভিজ্ঞতা থাকলে ভালো হয়। বয়স হতে হবে ১৬-১১-২০২১ এর হিসাবে ২১ থেকে ৩০ বছরের মধ্যে। …

    Continue reading

  • দক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ
    Spread the loveদক্ষিণ মধ্য রেলে লোক নিয়োগ দক্ষিণ মধ্য রেল ‘অ্যাপ্রেন্টিস’ হিসাবে ৪,১০৩ জন লোক নিচ্ছে। নেওয়া হবে এইসব ট্রেডে : এ.সি মেকানিক, কার্পেন্টার, ডিজেল মেকানিক, ইলেক্ট্রিশিয়ান, ইলেক্ট্রনিক মেকানিক, ফিটার, মেশিনিস্ট, এম.এম.টি.এম, কে.এম.ডব্লু, পেইন্টার, ওয়েন্ডার।  কারা কোন ট্রেডের জন্য যোগ্য। কোনো স্বীকৃত পর্যদ বা বিশ্ববিদ্যালয় থেকে মোট অন্তত  ৫০% নম্বর পেয়ে মাধ্যমিক পাশ ছেলেরা এন.সি.ভি.টি …

    Continue reading

  • নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveননভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকছে ব্যাঙ্ক । জানুন বিস্তারিত আগামী মাসে ব্যাঙ্কের  কোন গুরুত্বপূর্ণ কাজ করার পরিকল্পনা রয়েছে । তাহলে এই খবরটি জেনে রাখা অত্যন্ত জরুরি । নভেম্বর মাসে 17 দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক । রিজার্ভ ব্যাঙ্কের  নির্দেশ বাংলায় বেশ কয়েক দিন বন্ধ থাকবে ব্যাংক ।             দুর্গাপূজা …

    Continue reading

  • কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে
    Spread the loveকলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ভর্তি নিচ্ছে কলকাতার বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদে ‘লাইব্রেরি সায়েন্সে’র সার্টিফিকেট কোর্সে ভর্তি শুরু হয়েছে। উচ্চমাধ্যমিক পাশরা যোগ্য। দরখাস্তের ফর্ম সহ বিস্তারিত তথ্য পাবেন ২৩ অক্টোবরের থেকে ১৩ নভেম্বর পর্যন্ত বেলা ১২ টা থেকে ৫ টার মধ্যে। এছাড়াও অনলাইনে ফর্ম পাবেন। যোগাযোগের ঠিকানা : বঙ্গীয় বিজ্ঞান পরিষদ, পি – ১৩৪, সি.আই.টি …

    Continue reading