DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Preposition – WB Primary TET Practice set -2

Spread the love
English Preposition - WB Primary TET Practice set -2
English Preposition – WB Primary TET Practice set -2

English Preposition – WB Primary TET Practice set -2

1. He is right……Saying so

A. On
B. At
C. In
D. Of

Ans.  C. In

2. The peasant refused to bow……….His master

A. On
B. About
C. Upon
D. To

Ans.  D. To

3. You are eligible …….The post

A. To
B. For
C. With
D. Over

Ans.  B. For

4. It is dangerous to enter……….The enemy’s camp

A. In
B. Into
C. On
D. Through

Ans.  B. Into

5. He repented……. What he had done

A. Of
B. To
C. On
D. Upon

Ans.  A. Of

6. She has high esteem……Her teacher

A. With
B. By
C. For
D. To

Ans.  C. For

7. President saddam hussain has been familiar……..A gun all his life

A. With
B. For
C. On
D.by

Ans.  A. With

8. I am tired…… Working with out pay

A. In
B. Of
C. For
D. To

Ans. B. Of

9. The mother was concerned………… The safety of her child

A. At
B. About
C. For
D. Upon

Ans.  B. About

10. In the morning, I simple take a glance…….The newspaper headlines

A. At
B. On
C. Of
D. Through

Ans.  A. At

11. He will not be excused……… Coming late

A. For
B. With
C. Upon
D. In

Ans.  A. For

12. He thought that his father was not happy……..Him

A. With
B. About
C. For
D. At

Ans.  A. With

13. He was exempted………. Paying the fine.

A. For
B. From
C. To
D. Upon

Ans. B. From

14. There is none to look…….Her

A. Into
B. For
C. After
D. Over

Ans.  C. After

15. The common people remained faithful…… Their king

A. On
B. With
C. By
D. To

Ans.  D. To

16. I was disappointed…………Not finding the doctor in his seat

A. On
B. From
C. At
D. Over

Ans.  C. At

17. She is familiar……..My sister

A. On
B. With
C. To
D. For

Ans. B. With

18. Let this be an example………The troublemakers

A. For
B. About
C. Against
D. To

Ans.  D. To

19. He aimed his gun……the bird

A. At
B. By
C. To
D. With

Ans. A. At

20. There is no expectation………This rule

A. In
B. To
C. Against
D. With

Ans.  B. To

21. These goods are made…….Hand

A. For
B. On
C. By
D. From

Ans. C. By

22. Nobody in our group has a genius…….. Winning friends and in convining people

A. For
B. In
C. Of
D. At

Ans.  A. For

23. The doctor’s mistake proved fatal………The patient’s life

A. At
B. Over
C. By
D. To

Ans.  D. To

24. If you are averse…….recom – mending my name, you should not hesitate to admit it

A. About
B. For
C. To
D. Against

Ans.  C. To

25. He is not fit…….The job

A. By
B. For
C. Into
D. To

Ans. B. For

26. Sabita is married……….Bumba

A. With
B. At
C. Between
D. To

Ans.  D. To

27. Distribute these sweets……..Those boys

A. Between
B. To
C. Among
D. Into

Ans.  C. Among

28. Let us travel……… Night, it will be cool then

A. At
B. By
C. In
D. During

Ans.  C. In

29. Do not hanker……Wealth

A. After
B. With
C. By
D. To

Ans.  A. After

30. I was astonished……….the sad news

A. At
B. In
C. With
D. To

Ans.  A. At

31. Let us hope…….The best

A. Inti
B. With
C. For
D. To

Ans. C. For

32. We travelled………..A boat to reach  Sundorbon

A. By
B. On
C. For
D. About

Ans.  A. By

33. She is ignorant……… This rule

A. Of
B. By
C. With
D. In

Ans.  A. Of

34. ……………….The whole, I like the book very much

A. At
B. From
C. On
D. In

Ans.  C. On

35. Let us hope……….The best

A. Into
B. With
C. For
D. To

Ans.  C. For

36. The man robbed me……….My possessions

A. Of
B. From
C. With
D. On

Ans.  A. Of

37. He is indifferent………Our problem

A. For
B. With
C. To
D. From

Ans.  C. To

38. He was vexed ………….. Rupam for his behaviour

A. With
B. Upon
C. At
D. To

Ans.  A. With

39. He burst………Tears at the sad news

A. Out
B. With
C. Into
D. On

Ans. C. Into

40. Exercise is beneficial………. Health

A. Towards
B. For
C. To
D. In

Ans.  C. To

41. This shirt is inferior……… That

A. About
B. To
C. Of
D. For

Ans.  B. To

42. Soham’s mind was attuned……..Music

A. At
B. To
C. With
D. On

Ans. B. To

43. We travelled………. Night

A. In
B. To
C. By
D. Into

Ans.  C. By

44. Keep clear…………Wicked boys

A. Of
B. From
C. Out
D. With

Ans.  A. Of

45. The ball rolled………To the goal line

A. By
B. On
C. Into
D. In

Ans. B. On

46. Madhu is confident………His success

A. Of
B. For
C. About
D. Towards

Ans.  A. Of

47. He killed the man………A knife

A. To
B. With
C. At
D. By

Ans.  B. With

48. You must listen………..The question first

A. At
B. To
C. For
D. Over

Ans.  D. Over

49. He fell ill on the eve…………The examination

A. Of
B. To
C. With
D. In

Ans. A. Of

50. Your statement is very much similar……….Mine

A. To
B. Of
C. About
D. On

Ans.  A. To

  • কল্যাণী বিশ্ববিদ্যালয় স্বীকৃত কৃষি বিজ্ঞান কোর্স করে চাকরির সুযোগ
    Spread the loveকল‍্যাণী বিশ্ববিদ্যালয় স্বীকৃত কৃষি বিজ্ঞান কোর্স করে চাকরির সুযোগ ভারত সহ আন্তর্জাতিক বাজারে কৃষি-শিল্প ও সহযোগীক্ষেত্রে উপযুক্ত প্রশিক্ষিত পেশাদারের চাহিদা সর্বত্র। এই বৃহৎ কর্মক্ষেত্রের উপযোগী পেশাদের তৈরির লক্ষ্যে কল‍্যাণী বিশ্ববিদ্যালয়ের স্বীকৃতি নিয়ে শুরু হয়েছে কৃষিবিজ্ঞান ও প্রযুক্তি বিষয়ক সুসংহত ডিপ্লোমা ও পোস্ট-গ্ৰ‍্যাজুয়েট ডিপ্লোমা কোর্স যা পশ্চিমবঙ্গে প্রথম। দক্ষ ও উদ‍্যেগী যুবসমাজের সামনে বৃহত্তর …

    Continue reading

  • নেভিতে ৫০ জন অফিসার নিয়োগ
    Spread the loveনেভিতে ৫০ জন অফিসার নিয়োগ ভারতীয় নৌবাহিনী শর্ট সার্ভিস কমিশনে জেনারেল সার্ভিস (এক্সিকিউটিভ) ও হাইড্রোগ্ৰাফি শাখায় এক্সটেনডেড ন‍্যাভাল ওরিয়েন্টেশন কোর্স পড়িয়ে অফিসার পদে ৫০ জন অবিবাহিত ছেলে নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য :  জেনারেল সার্ভিস (এক্সিকিউটিভ) : ইঞ্জিনিয়ারিংয়ের যে কোনো শাখার ডিগ্ৰি (বি.ই বা বি.টেক) কোর্স পাশরা মোট অন্তত ৬০% নম্বর পেয়ে …

    Continue reading

  • মিশ্র ধাতু নিগম লিমিটেডে ‘অ্যাসিস্ট্যান্ট’ পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveমিশ্র ধাতু নিগম লিমিটেডে ‘অ্যাসিস্ট‍্যান্ট’ পদে লোক নিয়োগ কেন্দ্রীয় সরকারের প্রতিরক্ষা মন্ত্রকের অধীন মিশ্র ধাতু নিগম লিমিটেড ‘অ্যাসিস্ট‍্যান্ট’ পদে ২১ জন লোক নিচ্ছে। মেটালার্জিক‍্যাল ইঞ্জিনিয়ারিংয়ের ডিপ্লোমা কোর্স পাশরা মোট অন্তত ৬০% (তপশিলী হলে ৪৫%) নম্বর পেয়ে থাকলে যোগ্য। কোনো শিল্প সংস্থায় ১ বছরের পোস্ট কোয়ালিফিকেশন অভিজ্ঞতা থাকতে হবে। বয়স – বয়স হতে হবে …

    Continue reading

  • পাওয়ার গ্ৰিড কর্পোরেশনে ৩৫ জন লোক নিয়োগ
    Spread the loveপাওয়ার গ্ৰিড কর্পোরেশনে ৩৫ জন লোক নিয়োগ কেন্দ্রীয় সরকারের অধীন সংস্থা, পাওয়ার গ্ৰিড কর্পোরেশন অফ ইন্ডিয়া লিমিটেড ‘ডিপ্লোমা ট্রেনি (ইলেক্ট্রিক‍্যাল)’ পদে ৩৫ জন লোক নিচ্ছে। পলিটেকনিক থেকে ইলেক্ট্রিক‍্যাল, ইলেক্ট্রিক‍্যাল (পাওয়ার),  ইলেক্ট্রিক‍্যাল অ্যান্ড ইলেক্ট্রনিক্স, পাওয়ার সিস্টেম ইঞ্জিনিয়ারিং বা পাওয়ার ইঞ্জিনিয়ারিং (ইলেক্ট্রিক‍্যাল) ট্রেডের ডিপ্লোমা কোর্স  পাশরা মোট অন্তত ৭০% (তপশিলী হলে সাধারণভাবে পাশ) নম্বর পেয়ে …

    Continue reading

  • ইন্ডিয়ান কোস্ট গার্ড-এ ৩৫০ জন প্রার্থী নিয়োগ । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveইন্ডিয়ান কোস্ট গার্ড-এ ৩৫০ জন প্রার্থী নিয়োগ । জানুন বিস্তারিত ভারতীয় উপকূল রক্ষীবাহিনী (ইন্ডিয়ান কোস্ট গার্ড) ‘নাবিক ডোমেস্টিক ব্রাঞ্চ (কুক ও স্টুডেন্ট)’ , ‘নাবিক (জেনারেল ডিউটি)’ ও ‘যান্ত্রিক’ পদে ৩৫০ জন লোক নিচ্ছে। এই পদের ব‍্যাচ নং : 01/2022.  কারা কোন পদের জন্য যোগ্য :  নাবিক (জেনারেল ডিউটি) : অঙ্ক ও ফিজিক্স বিষয় …

    Continue reading

Leave a Reply

Your email address will not be published.