DMCA.com Protection Status

Join Whatsapp Group

English Preposition – WB Primary TET Practice set -1

Spread the love
English Preposition - WB Primary TET Practice set -1
English Preposition – WB Primary TET Practice set -1

English Preposition – WB Primary TET Practice set -1

1. The present refuse to grovel…..The feet of this master

A. On

B. About

C. Upon

D. At

Ans. D. At

2. Ha is addicted…..Wine

A. On

B. Upon

C. By

D. To

Ans. D. To

3. It is dangerous to montrider…..The enemy’s camp

A. In

B. Into

C. On

D. Through

Ans.  C. On

4. Ankita is absorbed…..Her studies

A. By

B. In

C. Of

D. With

Ans.  B. In

5. President Saddam Hussain has loved….The gun all his life

A. With

B. For

C. By

D. On

Ans.  C. By

6. Ha is no aptitude….. Mathematics

A. Of

B. At

C. For

D. To

Ans.  C. For

7. The mother was anxious….The safety of her son

A. At

B. About

C. For

D. Upon

Ans.  B. About

8. This book belongs…..Me

A. With

B. Upon

C. To

D. Of

Ans.  C. To

9. A good judge never jumps…..The conclusion

A.to

B.at

C.on

D.for

Ans.  B.at

10. The school is very close……My house

A. Of

B. To

C. With

D. On

Ans. B. To

11. He was killed…..A highway man….A dagger

A. by ; for

B. by ; with

C. in ; for

D. with ; for

Ans.  B. by ; with

12. Rabindranath Tagore was the scion…….An aristocratic family

A. To

B. On

C. Of

D. At

Ans. C. Of

13. My uncle was afflicted……A serious illness and was almost confined….Bed….More than two months

A. By ; on ; for

B. By ; on ; since

C. With ; to ; for

D. To ; to ; since

Ans.  C. With ; to ; for

14. He was admitted…..A hospital

A. To

B. For

C. At

D. With

Ans.  A. To

15.  Finding myself short…..Money, I wrote….My uncle….Help

A. Of ; to ; for

B. In ; to ; to

C. With ; to ; for

D. To ; to ; about

Ans.  A. Of ; to ; for

16. The body was divided……. Several parts

A. With

B. Into

C. From

D. On

Ans.  B. Into

17. The boys looked…..The old kites….Maker the same indifference as they showed……The show maker

A. To ; with ; for

B. On ; in ; to

C. At ; in ; to

D. At ; with ; to

Ans.  D. At ; with ; to

18. The father is blind…….His son’s many faults

A. On

B. Upon

C. Of

D. To

Ans. D. To

19. He was advised to abstain…..All alcoholic drinks

A. In

B. At

C. From

D. By

Ans.  C. From

20. It is not always easy to sympathise…….An unfortunate man

A. With

B. For

C. By

D. At

Ans.  A. With

21. I congratulate him…….His success

A. On

B. To

C. Of

D. With

Ans. A. On

22. He had to repent……. What he had done

A. At

B. Of

C. Over

D. For

Ans.  D. For

23. She is bent……. Talking vengeance

A. At

B. Upon

C. Of

D. To

Ans.  B. Upon

24. Take this medicine and you will get rid…..The bad cold

A. From

B. Over

C. At

D. Of

Ans.  D. Of

25. They are desirous…… Visiting the taj

A. At

B. On

C. Of

D. To

Ans.  C. Of

26. My cousin has invested a lot of money……Farming

A. On

B. For

C. In

D. Into

Ans.  C. In

27. His action are contrary…….His words

A. With

B. Upon

C. Of

D. To

Ans.  D. To

28. Give an example pertinent……..The case

A. With

B. On

C. For

D. To

Ans.  D. To

29. I cannot cope…..The situation

A. For

B. Over

C. Of

D. With

Ans.  D. With

30. The candidates were tense…… Expectancy

A. With

B. In

C. On

D. From

Ans.  A. With

31. He is expert….. Handling the machine

A. On

B. To

C. In

D. Of

Ans.  C. In

32. My voice reverberated…..The walls of the  castle

A. With

B. From

C. In

D. On

Ans.  B. From

33. This book is dedicated……His mother

A. To

B. With

C. Of

D. For

Ans.  A. To

34. Are not these slums a disgrace………The civic authorities

A. For

B. To

C. Toward

D. On

Ans. B. To

35. He has a passion……. Reading philosophy

A. About

B. With

C. At

D. For

Ans.  D. For

36. She could not commensurate…….The work done by us

A. Off

B. With

C. From

D. Of

Ans.  C. From

37. He was deprived……..His property

A. In

B. To

C. Of

D. On

Ans.  C. Of

38. Such remarks are certainly derogatory…….Your reputation

A. Of

B. For

C. With

D. To

Ans.  D. To

39. I took pride……… Being a member of that elite institution

A. With

B. In

C. Upon

D. Of

Ans.  B. In

40. Our tragic experience in the recent past pro bides an index……The state of lawlessness

A. Of

B. In

C. At

D. By

Ans.  A. Of

41. There is no great difference…….The two editions of the book

A. Between

B. With

C. Of

D. From

Ans.  A. Between

42. Pakistan is not enamoured…..The bomb for its own sake

A. With

B. For

C. Of

D. By

Ans.  C. Of

43. The principal prohibited the students…….. Going to the movie theatre

A. On

B. From

C. To

D. For

Ans.  B. From

44. Very often we di not get what we pine…..

A. About

B. For

C. At

D. On

Ans.  B. For

45. The loud music diverted his attention ……..Study

A. From

B. Into

C. To

D. For

Ans.  A. From

46. Your conduct smacks……..reck messiness

A. Of

B. With

C. From

D. In

Ans.  A. Of

47. Everybody should refrain …… Doing anything wrong

A. With

B. Of

C. From

D. Upon

Ans.  C. From

48. The customer smashed his first down…….The table

A. Into

B. At

C. On

D. Against

Ans.  D. Against

49. His absence from school is due ……. His illness

A. About

B. To

C. For

D. By

Ans. B. To

50. He has suffered heavy losses, yet he was rolling……Wealth

A. For

B. With

C. From

D. In

Ans.  D. In

  • কল্যাণী বিশ্ববিদ্যালয় স্বীকৃত কৃষি বিজ্ঞান কোর্স করে চাকরির সুযোগ
    Spread the loveকল‍্যাণী বিশ্ববিদ্যালয় স্বীকৃত কৃষি বিজ্ঞান কোর্স করে চাকরির সুযোগ ভারত সহ আন্তর্জাতিক বাজারে কৃষি-শিল্প ও সহযোগীক্ষেত্রে উপযুক্ত প্রশিক্ষিত পেশাদারের চাহিদা সর্বত্র। এই বৃহৎ কর্মক্ষেত্রের উপযোগী পেশাদের তৈরির লক্ষ্যে কল‍্যাণী বিশ্ববিদ্যালয়ের স্বীকৃতি নিয়ে শুরু হয়েছে কৃষিবিজ্ঞান ও প্রযুক্তি বিষয়ক সুসংহত ডিপ্লোমা ও পোস্ট-গ্ৰ‍্যাজুয়েট ডিপ্লোমা কোর্স যা পশ্চিমবঙ্গে প্রথম। দক্ষ ও উদ‍্যেগী যুবসমাজের সামনে বৃহত্তর …

    Continue reading

  • নেভিতে ৫০ জন অফিসার নিয়োগ
    Spread the loveনেভিতে ৫০ জন অফিসার নিয়োগ ভারতীয় নৌবাহিনী শর্ট সার্ভিস কমিশনে জেনারেল সার্ভিস (এক্সিকিউটিভ) ও হাইড্রোগ্ৰাফি শাখায় এক্সটেনডেড ন‍্যাভাল ওরিয়েন্টেশন কোর্স পড়িয়ে অফিসার পদে ৫০ জন অবিবাহিত ছেলে নিচ্ছে। কারা কোন পদের জন্য যোগ্য :  জেনারেল সার্ভিস (এক্সিকিউটিভ) : ইঞ্জিনিয়ারিংয়ের যে কোনো শাখার ডিগ্ৰি (বি.ই বা বি.টেক) কোর্স পাশরা মোট অন্তত ৬০% নম্বর পেয়ে …

    Continue reading

  • মিশ্র ধাতু নিগম লিমিটেডে ‘অ্যাসিস্ট্যান্ট’ পদে লোক নিয়োগ
    Spread the loveমিশ্র ধাতু নিগম লিমিটেডে ‘অ্যাসিস্ট‍্যান্ট’ পদে লোক নিয়োগ কেন্দ্রীয় সরকারের প্রতিরক্ষা মন্ত্রকের অধীন মিশ্র ধাতু নিগম লিমিটেড ‘অ্যাসিস্ট‍্যান্ট’ পদে ২১ জন লোক নিচ্ছে। মেটালার্জিক‍্যাল ইঞ্জিনিয়ারিংয়ের ডিপ্লোমা কোর্স পাশরা মোট অন্তত ৬০% (তপশিলী হলে ৪৫%) নম্বর পেয়ে থাকলে যোগ্য। কোনো শিল্প সংস্থায় ১ বছরের পোস্ট কোয়ালিফিকেশন অভিজ্ঞতা থাকতে হবে। বয়স – বয়স হতে হবে …

    Continue reading

  • পাওয়ার গ্ৰিড কর্পোরেশনে ৩৫ জন লোক নিয়োগ
    Spread the loveপাওয়ার গ্ৰিড কর্পোরেশনে ৩৫ জন লোক নিয়োগ কেন্দ্রীয় সরকারের অধীন সংস্থা, পাওয়ার গ্ৰিড কর্পোরেশন অফ ইন্ডিয়া লিমিটেড ‘ডিপ্লোমা ট্রেনি (ইলেক্ট্রিক‍্যাল)’ পদে ৩৫ জন লোক নিচ্ছে। পলিটেকনিক থেকে ইলেক্ট্রিক‍্যাল, ইলেক্ট্রিক‍্যাল (পাওয়ার),  ইলেক্ট্রিক‍্যাল অ্যান্ড ইলেক্ট্রনিক্স, পাওয়ার সিস্টেম ইঞ্জিনিয়ারিং বা পাওয়ার ইঞ্জিনিয়ারিং (ইলেক্ট্রিক‍্যাল) ট্রেডের ডিপ্লোমা কোর্স  পাশরা মোট অন্তত ৭০% (তপশিলী হলে সাধারণভাবে পাশ) নম্বর পেয়ে …

    Continue reading

  • ইন্ডিয়ান কোস্ট গার্ড-এ ৩৫০ জন প্রার্থী নিয়োগ । জানুন বিস্তারিত
    Spread the loveইন্ডিয়ান কোস্ট গার্ড-এ ৩৫০ জন প্রার্থী নিয়োগ । জানুন বিস্তারিত ভারতীয় উপকূল রক্ষীবাহিনী (ইন্ডিয়ান কোস্ট গার্ড) ‘নাবিক ডোমেস্টিক ব্রাঞ্চ (কুক ও স্টুডেন্ট)’ , ‘নাবিক (জেনারেল ডিউটি)’ ও ‘যান্ত্রিক’ পদে ৩৫০ জন লোক নিচ্ছে। এই পদের ব‍্যাচ নং : 01/2022.  কারা কোন পদের জন্য যোগ্য :  নাবিক (জেনারেল ডিউটি) : অঙ্ক ও ফিজিক্স বিষয় …

    Continue reading

Leave a Reply

Your email address will not be published.